OEFENTHERAPIE CESAR

Oefentherapie Cesar richt zich op het behandelen en voorkomen van pijnklachten aan spieren en gewrichten, met behulp van gerichte bewegings- en houdingsoefeningen.

Met Oefentherapie Cesar zorg je ervoor dat mensen goed bewegen en voorkom je dat zij bijvoorbeeld last krijgen van hun rug en nek. Wil jij op deze manier geholpen worden? Dan is Oefentherapie Cesar iets voor jou. Mensen lopen, gaan zitten, gaan liggen en staan op. Mensen bukken, tillen, springen. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, maar niet iedereen gebruikt bij dezelfde beweging dezelfde spieren in dezelfde mate. Het zijn bewegingen die zo vanzelfsprekend zijn geworden.

Tijdens de behandelingen leer je je eigen lichaam beter kennen en begrijpen. Er wordt gekeken wat een mogelijke oorzaak van de pijn is en vooral wat u zelf kunt doen om de pijn te verminderen. Er wordt minder specifiek, maar meer naar het lichaam als totaalplaatje bekeken en naar hoe het lichaam beweegt en functioneert.

Tijdens de behandeling zal het verbeteren van de houding, een goede kwaliteit van bewegen en (actieve) onspanningsoefeningen centraal staan. Daarbij wordt gekeken wat de patiënt in zijn dagelijks leven doet, zodat de houding ook praktisch toepasbaar is. Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van apparatuur en massage zodat je zelf in staat bent om klachten beter onder controle te houden.

Er wordt meer gekeken naar “zelfredzaamheid”, wat als groot voordeel heeft dat er minder snel sprake is van terugkerende klachten. Met name bij chronische klachten heeft het als voordeel dat je weet wat je kunt doen om de klachten te stabiliseren.


Fysiotherapie DorstOefentherapie Cesar behandelen en voorkomen van pijnklachten aan spieren en gewrichten, met behulp van gerichte bewegings- en houdingsoefeningen. bestaat uit een ervaren team van professionals en is gevestigd in het witte gebouw op de hoek van de Dennenlaan met de Mispelstraat in Dorst. Het team bestaat uit 4 fysiotherapeuten met allerlei specialisaties, waaronder een manueel therapeut i.o., een haptotherapeut, een cesartherapeut en een diëtist.