SHOCKWAVE THERAPIE

Fysiotherapie Dorst biedt Shockwave therapie aan en is aangesloten bij de NVMST (Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie). In tegenstelling tot de meeste andere praktijken brengen wij geen additionele kosten in rekening voor een Shockwave behandeling.

Shockwave therapie geeft goede resultaten bij diverse aandoeningen zoals:

  • langdurige peesklachten (met of zonder verkalking): hielspoor, achillespees, kniepees, tennisarm, golfers-elleboog, schouderklachten
  • scheenbeenklachten (shin splints)
  • spierverrekkingen

Werking

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige  ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. De bekendste medische toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves. Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat bijv. bij een tennisarm, verkalking in schoudergewricht, chronische ontsteking van een achillespees en hielspoor.

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Zo stimuleert de behandeling je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen waardoor de pijn afneemt. Fysiotherapie Dorst werkt al sinds 2012 met deze therapie en de resultaten die we ermee boeken zijn erg goed. Veel patiënten die we behandelen met shockwave therapie merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

Behandeling

Nadat de diagnose is gesteld en is gebleken dat Shockwave therapie uitkomst kan bieden, kan de behandeling beginnen. Op het te behandelen lichaamsdeel wordt wat gel aangebracht. Deze gel helpt om de golven beter over te brengen. Daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten en dit is altijd onderdeel van een volledige behandeling fysiotherapie. Soms vindt de behandeling plaats op één lichaamslocatie, maar hij kan ook een groter gebied behandelen. De frequentie en intensiteit van de golven kunnen tijdens de behandeling veranderd worden. De behandeling kan pijn doen; uiteraard wordt er rekening gehouden met je blessure en pijnbeleving.

Voor meer informatie zie ook www.shockwavenet.nl

Voordelen van Shockwave therapie

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
  • Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie).
  • Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 5 tot 7 behandelingen.
  • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen.
  • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen.
  • Weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
  • Dankzij shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken.

Fysiotherapie DorstFysiotherapie Dorst bestaat uit een ervaren team van professionals en is gevestigd in het witte gebouw op de hoek van de Dennenlaan met de Mispelstraat in Dorst. Het team bestaat uit 4 fysiotherapeuten met allerlei specialisaties, waaronder een manueel therapeut i.o., een haptotherapeut, een cesartherapeut en een diëtist.