WAT DOEN WIJ?

Fysiotherapie:

In onze praktijk voor fysiotherapie wordt met behulp van natuurlijke middelen en behandelingsmethoden het algemene welbevinden en de gezondheid bevorderd.

• bij houdings- en bewegingsaandoeningen
• bij systeemziektes zoals rheuma, Parkinson, C.O.P.D.
• als voor- of nabehandeling bij een ziekenhuisopname of operatie
• als pijnbestrijding in het algemeen
• bij klachten aan gewrichten of spieren, kortweg het bewegingsapparaat
• ter voorkoming van en als behandeling na (sport)blessures en ongevallen
• ter verbetering van de hart-, long- en vaatconditie
• life-style coach voor positieve benadering bij beperkingen van beweegmogelijkheden

Er wordt voor de bovengenoemde doeleinden gebruik gemaakt van:
• oefentherapie, als houdings- en bewegingsinstructie
• massage ter (spier)ontspanning, verbetering van de bloedcirculatie, vochtafvoer
• correctieve manuele mobilisatietechnieken en tractietechnieken
• fysiotechniek: electrotherapie ter pijnbestrijding en ultra geluid voor weefselherstel
• tape-technieken: bewegingsbeperkend tapen, therapeutisch tapen en kinesio-taping
• warmte applicaties en koude applicaties ter bevordering van de bloedcirculatie
• medische fitness apparatuur met hartbewaking
• testen, adviezen en gesprekken als coaching life-style

Bewegingsconditie (verbetering)
: voorwaarden om te kunnen/willen bewegen zijn lichamelijk en mentaal van aard. Men moet zin en plezier in bewegen kunnen hebben en de lichamelijke mogelijkheden daartoe. Op individuele basis of in kleine groepjes kan looptraining als bewegingsprogramma worden aangeboden voor diabetespatiënten, of als revalidatie na knie- en/of heupoperaties. Ook kan, in overleg, conditieverbetering en verbetering van individuele gang- en looptechnieken in training worden besproken. Voor C.O.P.D. en voor vaatstoornissen (etalagebenen) wordt getraind in een programma.

C.O.P.D. programma: bij aandoeningen, zoals hart- en vaatlijden en bij longaandoeningen (C.O.P.D.), dient de bewegingsconditie onder deskundige leiding te worden gecoacht.  Sinds 2006 is de praktijk ingericht en zijn wij daartoe speciaal opgeleid en getraind om, in samenwerking met het Revalidatie Centrum Breda, patiënten met C.O.P.D. te begeleiden met training ter verbetering van de longconditie.


Programma vaatstoornissen
: in samenwerking met het Amhia Ziekenhuis te Breda worden patiënten met vaatstoornissen  cardio-vasculair begeleid. Deze training betreft specifiek mensen met vaatstoornissen in de benen en met pijn of een beperking in de loopafstand, zogenaamde ‘etalagebenen’.

Acupunctuur: wordt als behandelingsmethode ‘additief’ gebruikt, dat wil zeggen als ’toegevoegd’ of ‘aanvullend’ op een reguliere behandeling bij klachten aan het bewegingsapparaat. Dry needling is een van de acupunctuur afgeleide techniek, hiermee worden specifieke (spier)pijnpunten behandeld.
Met name bij lang bestaande en hardnekkige klachten ten gevolge van  verhardingen in de spierbuik is dry needling een bijzonder efficiënte behandeling gebleken.

Bindweefselmassage: wordt toegepast op de bindweefsellaag van het menselijk lichaam, dit is de verbindingslaag tussen de huid en de onderliggende (spier)weefsels. Bindweefselmassage is een therapeutische massage met een reflectoire werking op de interne organen. Daarnaast verbetert het de huidconditie: doordat de onderhuid elastischer wordt verstevigt de huid en haar functie.
Soms wordt behulp met behulp van Shock Wave apparatuur lang bestaande bindweefselverklevingen en striae doeltreffend behandeld.

Haptonomie: is een specifieke benaderingswijze, waarbij de heelheid van de mens als ‘bezielde lichamelijkheid’ gerespecteerd wordt. Een haptonomische benadering onderscheidt zich van een haptotherapeutische behandeling door de aard van de klacht en de ernst van de problematiek. Aan een behandeling haptonomie gaat altijd een intake-gesprek vooraf.

Manuele therapie: wordt toegepast bij problemen, die het gevolg zijn van functiebeperkingen in de (wervelkolom-) gewrichten. In onze praktijk wordt manuele therapie toegepast volgens de methode Marsman.

Pschosomatiek: wij zijn gelieerd aan de Praktijk voor Psychosomatiek Triade van Mw. Jacoline Wouters – de Ridder in ’s Gravenmoer, info@psychosomatiektriade.nl, telefoon: 0162-317111 – mobiel: 06-52436300.