MEDEWERKERS

Simone van Mierlo

Algemeen Fysiotherapeut; Haptotherapeut

Specialisaties: Haptotherapie, Shock Wave therapie, Medical Taping, Beweeggroepen, Revalidatie, Coaching, Balans belasting/belastbaarheid.

In 2001 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Na buitenlandse avonturen in Londen en Singapore sinds 2009 weer terug op Nederlandse bodem. Moeder van 3 prachtige kinderen en sinds de zomer van 2018 afgestudeerd Haptotherapeut. Moeder, partner, het runnen van de praktijk, een studie, een uitgebreide vriendenkring en regelmatig sporten; Ik kan zelf vanuit mijn eigen ervaring delen dat het lastig kan zijn om naar eigen inzicht en gevoelens te handelen. Tijdens mijn opleiding Haptotherapie heb ik geworsteld met het onderzoeken van mijn persoonlijkheid en gevoelens. Juist doordat ik er zelf mee heb gestoeid, denk ik dat ik ook andere mensen kan helpen op hun zoektocht. Perfect zal het nooit worden maar ik ben steeds beter in staat om alles te combineren.

‘Combineren’; Als fysiotherapeut en haptotherapeut leg ik de link tussen fysiek en mentaal, de combinatie tussen bewegen van het totale menselijke lichaam met ieder gewricht afzonderlijk en vooral ook de combinatie tussen het fysieke en mentale aspect bij gezondheidsproblemen.

De persoon achter de klacht of beperking blijven zien, samen denken over oplossingen, open, eerlijke en transparante communicatie zijn trefwoorden die me passen. Mensen helpen zichzelf te helpen of dit nu gaat over het herstel na een blessure, meer in balans te komen (zowel fysiek als mentaal), (weer) vertrouwen krijgen in eigen kunnen of verbeteren van conditie; wanneer je beter beweegt, beter in je vel zit, meer in balans bent, zal dit bijdragen aan kwaliteit van leven.

Simone van Mierlo

Stefan Rondeel

Algemeen Fysiotherapeut; Sportfysiotherapeut i.o. 

Specialisaties: Sportgerelateerde klachten, Echografie, Dry Needling, Shock Wave therapie, Medical Taping, Sportgroepen, Revalidatie.

Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Dorst. Als Fysiotherapeuten onderschrijven we het belang van bewegen/sporten. Zelf ben ik ook een fanatieke sporter. Ik mountainbike, fitness en doe aan crossfit. Met sporten verklein je het risico op aandoeningen als diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor je gemoedstoestand en stressmanagement, zeker als je een sport beoefent die je leuk vindt! Ik heb een grote affiniteit met sport-gerelateerde klachten.

Daarom verzorg ik ook de fysiotherapie voor voetbalvereniging Neerlandia 31. Andere interessegebieden zijn schouder- en rug gerelateerde klachten. Maar ook revalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup doe ik met veel plezier. Tijdens mijn studie fysiotherapie was ik werkzaam als fitness instructeur bij een sportschool. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan welke ik kan toepassen tijdens uw revalidatieproces en tijdens de sportlessen die ik geef op maandagmiddag, dinsdagochtend, donderdag en vrijdag.

Als ik ergens enthousiast over ben, vraag ik me altijd af hoe ik er nog beter in kan worden. Op professioneel gebied begon ik als instructeur om in 2017 als fysiotherapeut af te studeren. Momenteel zit ik midden in mijn Master opleiding sportfysiotherapie om hopelijk volgend jaar als Master sportfysiotherapeut af te studeren. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd zoals Shockwave therapie, dry needling en medical taping. Sinds mei 2019 ben ik erg enthousiast over echografie. Echografie is een grote ondersteuning voor de diagnosestelling. Tevens is het een handig middel naar de patiënt toe. Zo kun je bijvoorbeeld aantonen dat iemand nog niet hersteld is of je kunt de werking van het gewricht laten zien. De huisartsen weten ons steeds beter te vinden voor een echo wat het herstel voor de patiënt alleen maar ten goede komt door de samenwerking en de korte lijntjes.

Stefan Rondeel

Cas Ketelaars

Hallo, mijn naam is Cas Ketelaars. Ik kom uit Breda en ben sinds 2016 actief als fysiotherapeut. Mijn eerste jaar als fysiotherapeut heb ik al bij fysiotherapie Dorst gewerkt. Vervolgens heb ik 5 jaar bij een praktijk in Breda gewerkt, maar ben per 1 juni fulltime terug bij Fysiotherapie Dorst. In mijn eerste jaar als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Dorst heb ik ontzettend fijn gewerkt. Vooral omdat we dezelfde visie over fysiotherapeutische zorg uitdragen; professionele zorg met persoonlijke aandacht. 
 
In de afgelopen 5 jaar heb ik mijn kennis uitgebreid als schouderspecialist bij het SNWB (schoudernetwerk West-Brabant). Daarnaast heb ik de volgende ver specialisering op behandel niveau; Dry needling, Shockwave en Echografie. Per 2023 zal ik bij de praktijk samen met mijn collega’s Susan en Rob ook aan de slag gaan als GLI (gecombineerde leefstijl interventie) leefstijlcoach. Hierbij zullen we mensen, voornamelijk met gewichtsproblemen gaan helpen naar een gezondere levensstijl.
 
In mijn vrije tijd ben ik graag actief met Boulderen (vraag me gerust wat dat precies is) en zit ik op de mountainbike. Ik heb een hond waar ik graag mee ga trainen en lange wandelingen maak. Verder houden mijn vriendin en ik heel erg van reizen, het liefste zo ver mogelijk. Tot nu toe naar zuid-oost Azië.
Ik hoop jullie graag te zien in de praktijk
Susan Trommelen

Susan Trommelen

Algemeen fysiotherapeut; Cesartherapeut

Specialisaties: Cesartherapie, geriatrie (ouderen), valpreventie, medical taping, beweeggroepen, (neuro)revalidatie, coaching, chronische klachten en ontspanningstherapie, mindfulnesstrainer voor chronische klachten, slaapproblemen en ontspanning

Lid van het NAH-netwerk (niet aangeboren hersenletsel) en Aangesloten bij Hometeam Dorst (inter collegiaal overleg)

In 2005 afgestudeerd als oefentherapeut cesar, in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut. Oefentherapie Cesar richt zich meer op bewustwording van een ontspannen houdings- en bewegingspatroon en verbeteren van de zelfredzaamheid. Naast werk combineren met mijn gezin doe ik graag aan yoga/pilates en dansen. Ik fiets (naar mijn werk) en wandel met plezier. Ik ben graag in beweging! Ik vind het leuk om met mensen te werken en aandacht hebben voor u, als persoon, vind ik erg belangrijk.

De eerste jaren na mijn opleidingen heb ik me vooral verdiept in de sport (IAS-opleiding tot revalidatietrainer en fysiotherapeut bij eerste divisie handbal). Ik heb een aantal jaar in verpleeg/verzorgingstehuizen gewerkt via Thebe en veel ervaring op gedaan op de revalidatie-afdeling geriatrie, dagbehandeling , ouderen met dementie en CVA, jongvolwassenen met hersenletsel , kleinschalig wonen en gesloten afdelingen voor PG. Ik heb hierover diverse cursussen gevolgd en gegeven.

Deze ervaringen zijn voor mij een brede basis om ouderen beter te trainen en te begeleiden, daar waar ze vastlopen. Nu richt ik me vooral op ouderen (geriatrie), chronische klachten en ontspanning. Deze drie zijn vaak ook met elkaar verbonden en sluiten in mijn werk goed op elkaar aan. De opleiding tot “Mindfulnesstrainer” is speciaal voor fysiotherapeuten. Deze richt zich op mensen met spanningsklachten, maar ook voor chronische klachten en slaapproblemen.

Ik kom, indien mogelijk, graag bij de mensen thuis om beter inzicht te krijgen in het dagelijks functioneren. Ik hou van een persoonlijke aanpak. Waar mogelijk train ik graag met mensen in de praktijk, zo nodig aan huis of in de instelling waar u woont. Ik heb een nauwe samenwerking met de huisarts, ergotherapeut, dietist, logopedist, thuiszorg, casemanager ouderenzorg. Wij komen ook actief bijeen in het “Hometeam”. Ik vind het erg belangrijk dat de lijntjes kort blijven om u zo de zorg te geven die u nodig heeft.

Naast de algemene fysiotherapie,geriatrie en ontspanning geef ik ook medische fitness wat ik met plezier doe!

Susan Trommelen

Rob

Algemeen Fysiotherapeut

Specialisaties: Echografie, Sportgroepen

Sinds mijn eerste stageperiode (2016), aan het begin van de opleiding Fysiotherapie, ben ik actief verbonden aan Fysiotherapie Dorst. Ik begon met het begeleiden van meerdere sport- en revalidatiegroepen op de maandagavond en zaterdagochtend. Sinds juli 2019 ben ik ook als fysiotherapeut werkzaam binnen Fysiotherapie Dorst.

Voor mijn afstudeerproject heb ik een tiental inwoners van Dorst geïnterviewd over hun tevredenheid naar het wonen en de gezondheidszorg in Dorst. Door de bezoekjes en de openhartigheid waarmee een aantal van de inwoners van het dorp me onthaald hebben, voel ik een bijzondere warmte voor het dorp en de  gezondheid en de vitaliteit van het dorp en haar inwoners. Naar mijn mening is lichaamsbeweging dan ook niet alleen van belang voor lichaam en geest, maar ook zeker voor het sociale contact dat het op kan leveren. Vanuit deze visie ben ik o.a. betrokken bij tennisclub Tendo en haar leden.

Als algemeen fysiotherapeut kunt u bij mij terecht voor diverse klachten en hulpvragen. Ook kunt u onder mijn begeleiding komen sporten/trainen tijdens één van de medische fitnessgroepen waarbij u persoonlijk begeleid wordt bij het behalen van uw doelen. Sinds oktober 2019 ben ik gestart met de opleiding echografie. Net als collega Stefan ben ik ook erg enthousiast over echografie. Echografie is een grote ondersteuning voor de diagnosestelling. Tevens is het een handig middel naar de patiënt toe. Zo kun je bijvoorbeeld aantonen dat iemand nog niet hersteld is of je kunt de werking van het gewricht laten zien. De huisartsen weten ons steeds beter te vinden voor een echo wat het herstel voor de patiënt alleen maar ten goede komt door de samenwerking en de korte lijntjes. In de toekomst verwacht ik mij hier verder in te specialiseren.

Ik zie u graag bij ons in de praktijk!

Anne

Sinds juni 2020 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut. Ik had altijd al een interesse in neurologie en sinds mijn afstudeerstage op de klinische neurologische afdeling bij het revalidatiecentrum Revant is deze interesse zo groot geworden dat ik sinds 2021 neurologie studeer aan het Radbout universiteit in Nijmegen.

Naast deze geweldige en ook intensieve studie werk ik momenteel 1 dag in de week in de praktijk. Ik zie veel NAH, geriatrie en ook veel post-Covid revalidanten.

Naast mijn studie en werkzaamheden als fysiotherapeut ben ik actief binnen Amnesty International, help ik als vrijwilliger bij het Rode Kruis en ben ik een taalmaatje voor vluchtelingen. Ik boulder waar ik soms collega Cas tegenkom en ik ga graag naar een muziek, theater of filmfestival in mijn spaarzame vrije tijd.

Anouk

4de jaar Fysiotherapeut in opleiding aan Avans hogeschool Breda.
Bezig met Afstudeeropdracht en stage lopen. Turnt op landelijk niveau.

Martine

Office Manager

Getrouwd, moeder van 3 kinderen, 2 jongens en een meisje. Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Dorst als administratief medewerkster op maandag en donderdag tussen 8.30 – 12.30 uur.

Hiervoor ben ik altijd werkzaam geweest in diverse commerciële functies. Nu blijkt dat de zorg erg goed bij mij past en werk ik hier met veel plezier. Het leukste vind ik het directe contact met de mensen. Inmiddels ken ik het halve dorp en maak ik met veel plezier een praatje met de mensen in de receptie. Never a dull moment tussen de administratieve taken door. Tot snel aan de balie of aan de telefoon.