Mark springt van zijn fiets en zet deze in het rek bij de ingang van het sportcomplex. Eindelijk, naar dit moment heeft hij al een tijdje uitgekeken. Daar ziet hij Bas ook al. Ze squashen al jaren samen. En altijd hangt het erom wie er wint. “Goed je te zien”, begroet Bas hem. “Klaar om alle hoeken van de baan te vegen?” Samen lopen ze het gebouw in richting de lockers. “Die treffer van Luis Suarez nog gezien?” De mannen pakken weer op alsof het vorige week was dat ze nog gesquasht hebben en geen maanden geleden.

Beide mannen beginnen mega enthousiast aan hun partijtje squash. Ondanks dat ze zeiden ‘nog wel een beetje rustig aan te doen’, laait het spel al snel op richting het niveau van voor de lockdown. Snelle, harde ballen. Kort inzetten. De spanning in Mark zijn kuitspieren loopt op. Hij had het echter niet in de gaten doordat eindelijk de adrenaline weer eens lekker door zijn lijf gierde. Wat had hij dit gemist! Het moment dat je hart als een bezetene in je borstkas pompt, je longen lijken te branden en je zo erg zweet dat het zo over je rug je bilnaad in loopt. Het voldane gevoel nadat je gedoucht bent, het ultieme gevoel van weer iets gedaan te hebben.

Een felle scherpe pijn, alsof er een zweep tegen de achterkant van zijn kuiten kletste, deed hem wankelen. Mark wist meteen dat het foute boel was. Hij kon zijn voet niet meer neerzetten. Zijn maat ondersteunde hem en zo strompelde hij naar de kleedkamer. “Dat ziet er niet best uit gap”.

Echobeelden

Inmiddels is Mark bij ons op de praktijk geweest. De echobeelden laten een forse scheur in zijn kuitspier zien. Mark zal een week of zes bezig zijn met zijn revalidatie. Zes weken waarin hij nog steeds niet kan squashen. Hij baalt enorm. Wij fysiotherapeuten onderschrijven het belang van een goede voorbereiding en een goede warming-up. Als je door omstandigheden een poos niet het kunnen sporten, verwacht dan niet dat je op hetzelfde niveau terug in kunt stappen. Hoe mogelijk saai en tuttig het ook mag uitzien, een goede basis en een goede warming-up zijn van belang!

Start voor je gevoel op een belachelijk ‘laag’ niveau op. Denk aan de fundering van een huis. Een huis zonder fundering stort in. Een aantal algemene fundamenten die voor iedere sporter van belang zijn: CORE, conditie, souplesse, kracht en techniek. Besteed tijd om warm te draaien voordat je all out gaat tijdens een wedstrijd.

We wensen iedereen een fantastische start met het binnen sporten. Voor advies rondom blessures of preventie staan wij uiteraard klaar.

Lova

We sluiten deze wekelijkse nieuwsbrief af met een fantastisch nieuwtje van een totaal ander kaliber; Onze collega sportfysiotherapeut io Stefan is afgelopen donderdag 20 mei vader geworden van een prachtig meisje genaamd Lova. Alles is goed gegaan en Stefan geniet de komende paar weken met zijn gezin van deze bijzondere periode. Vanaf maandag 14 juni is hij weer in de praktijk aanwezig. Felicitaties kunnen via onze facebook- of instagrampagina. Mocht u een persoonlijk kaartje willen sturen, mag u deze bij de praktijk afgeven, dan zorgen wij dat deze bij Stefan terecht komt.

Nieuwsbrief

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat wij jou als gewaardeerde patiënt of relatie van Fysiotherapie Dorst graag op de hoogte houden van nieuws, leuke weetjes over onze praktijk en tips voor je gezondheid. Mocht je helemaal niet zitten te wachten op deze wekelijkse mail van onze kant, dan kun je je uiteraard hieronder uitschrijven.

Team Fysiotherapie Dorst
Stefan Rondeel
Jeroen Dingenouts
Rob van Nimwegen
Susan Trommelen
Anne de Beus
Martine van der Put
Simone van Mierlo

Ps, voor een update welke specialisaties we allemaal binnen onze praktijk hebben, kijk even op onze website: www.fysiotherapiedorst.nl