Dry needling biedt
inzicht in jouw klachten en zorgt voor herstel

 Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek jouw spieren aanprikt. 

Onze specialisten

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek triggerpoints (‘’knoopjes’’) aanprikt, zodat de spier snel en langdurig ontspannen raakt.

Wat is het doel?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Door het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Wanneer is het nuttig?

  • Bij vastzittende spieren. 
  • Bij uitstralende pijn (referred pain) vanuit de spieren
  • Pijnlijke spieren door langdurige stress

Wat kun je verwachten van dry needling?

Al na de eerste behandeling zal je een verlichting merken van de spieren. Ook heb je minder pijn en meer mobiliteit. Voor optimaal resultaat zijn vaak meerdere sessies nodig, afhankelijk van de ernst van de klachten. 

Verder kunnen de spieren na behandeling wat gevoelig zijn. Dit kan je vergelijken met spierpijn. Dit houdt vaak enkele uren tot een paar dagen aan.

Klinkt dit alsof het voor jou interessant zou kunnen zijn? Maak gerust een eerste afspraak. Tijdens het eerste gesprek geven we je al iets mee waar je meteen mee verder kan. 

Ons behandelingsproces stap voor stap

Hoe ziet een fysiobehandeling bij Fysiotherapie Dorst eruit?

Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Met de naald wordt een triggerpoint in de spier aangeprikt.

Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel.

Na de behandeling kunnen de spieren wat gevoelig zijn. Dit duurt hooguit een paar dagen en is vergelijkbaar aan spierpijn. In zeer zeldzame gevallen kan er een blauwe plek ontstaan. 

Het aantal sessies is volledig afhankelijk van de ernst van jouw klachten. Hoe zwaarder de klachten zijn, des te meer sessies heb je nodig. 

Meer weten? Stel je vraag aan onze specialisten

Wij hebben de kennis in huis om al jouw vragen te beantwoorden. Vul onderstaand contactformulier in en dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug.

Meteen een afspraak maken?