MINDFULNESS FYSIOTHERAPIE

Mindfulness kan binnen de fysiotherapie ingezet worden voor:

  1. Het verminderen van stress gerelateerde klachten
  2. Het verbeteren van de kwaliteit van bewegen en meer moeiteloos bewegen.
  3. Het verminderen van piekeren en/of angstgedachten
  4. Het verminderen van chronische pijn en/of de patiënt hier beter mee te leren omgaan.
  5. Chronische vermoeidheid en/of slaapproblemen

De inhoud van de Mindfulness-fysiotherapie neemt de succesvolle trainingen van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) als uitgangspunt. De laatste jaren wordt Mindfulness steeds bekender. Dat komt onder andere doordat deze training  internationaal veel onderzocht is en werkzaam gebleken bij o.a. stressgerelateerde problematiek en chronische pijn.

Ik maak voor deze specialisatie gebruik van een patiëntenwebsite, www.demindfulfysiotherapeut.nl. Op deze website kun je de teksten, oefeningen en MP3 mindfulness meditaties vinden die we tijdens de behandeling hebben toegepast of doorgenomen. Zodat het toepassen van mindfulness overzichtelijk en laagdrempelig blijft.

Als aanvulling op Mindfulness, staan ook gebruik van houding- en bewegingsoefeningen, ademhalingstechnieken en coaching centraal. Mindfulness-training is niet zweverig, maar juist erg praktisch!  Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden de behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar

Mindfulness-fysiotherapeut, Susan


Fysiotherapie DorstMindfulness Fysiotherapie houding- en bewegingsoefeningen, ademhalingstechnieken en coaching centraal. Mindfulness-training is niet zweverig bestaat uit een ervaren team van professionals en is gevestigd in het witte gebouw op de hoek van de Dennenlaan met de Mispelstraat in Dorst. Het team bestaat uit 4 fysiotherapeuten met allerlei specialisaties, waaronder een manueel therapeut i.o., een haptotherapeut, een cesartherapeut en een diëtist.